Δευτέρα, 12 Ιανουαρίου 2015

Αποκριάτικα καπέλα

Φέτος οι Απόκριες αρχίζουν την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου και την ίδια μέρα ανοίγει και το Τριώδιο. Σιγά σιγά λοιπόν λογικά ξεκινάμε να ψάχνουμε ιδέες για την αποκριάτικη διακόσμηση της τάξης μας, την κατασκευή μάσκας και καπέλου για τα μικρούλια μας κτλ..
Εγώ μετά από αρκετό ψάξιμο στο διαδίκτυο έχω μαζέψει αρκετές ιδέες και σας παρουσιάζω μερικές.. 

Ινδιάνικο καπέλο
Υλικά κατασκευής
χαρτόνι κανσόν, αφρώδες υλικό, κόλλα, ψαλίδι.

Στάδια κατασκευής
Κόβουμε μια λωρίδα μήκους περίπου 40 εκ. και φυλλαράκια από διάφορα χρώματα, που ψαλιδίζουμε τις άκρες τους. Κολλάμε τη λωρίδα έτσι ώστε να γίνει κύκλος και πάνω της τα φτερά. Διακοσμούμε με κομμάτια από αφρώδες και λωρίδες κανσόν.

Καπέλο Κλόουν
Υλικά κατασκευής
1 χαρτόνι παραλληλόγραμμο 60×15 εκ.,
χαρτόνι κανσόν σε διαφορετικά χρώματα,
ψαλίδι, 1 κορδέλα

Στάδια κατασκευής
Κόψτε σε ένα χαρτόνι ένα παραλληλόγραμο 60×15 εκατοστά. Κόψτε πολύχρωμες λωρίδες από κανσόν χαρτί και κολλήστε στο καπέλο, έτσι ώστε ένα μέρος από την κάθε λωρίδα να εξέχει . Διπλώστε και φτιάξτε έναν κύλινδρο. Κόψτε έναν κύκλο, ψαλιδίστε και κολλήστε , για να κλείσετε το καπέλο ,τις ψαλιδισμένες άκρες μέσα στον κύλινδρο .Δέστε ένα φίογκο από φαρδιά κορδέλα και το καπέλο σας είναι έτοιμο.

Καπέλο πειρατή
Υλικά κατασκευής
οντουλέ χαρτόνι, αφρώδες υλικό, μικρά λαστιχάκια, λαστιχάκι λεπτό,
glitter, κόλλα , ψαλίδι

Στάδια κατασκευής
Κόβουμε δύο μεγάλα κομμάτια οντουλέ, όπως στο σκίτσο και τα κολλάμε μεταξύ τους. Πάνω στο καπέλο κολλάμε μια νεκροκεφαλή από αφρώδες, που έχει στόμα και μάτια από λαστιχάκια και δύο μπιλίτσες από glitter για κόρες. Από το χαρτόνι κόβουμε και ένα μικρό κυκλάκι για το μάτι του πειρατή, το οποίο στερεώνουμε με λαστιχάκι. Εύκολα και γρήγορα η αποκριάτικη μεταμφίεση σε πειρατή είναι έτοιμη!

Στρατιωτικό καπέλο πεζικού
Υλικά κατασκευής
Ένα τετράγωνο κομμάτι πράσινο γκοφρέ 50χ50 εκατ.

Στάδια κατασκευής
Διπλώστε και τσακίστε για να βρείτε τη μέση. Διπλώστε τις πλαϊνές πλευρές ως το κέντρο και τσακίστε τις επάνω γωνίες προς τα έξω. Ανοίξτε τις πλευρές και γυρίστε το χαρτί στην πίσω πλευρά. Διπλώστε τις πλευρές το και μετά διπλώστε την κάθε πλευρά προς τα πάνω και επαναλάβετε. Το καπέλο είναι έτοιμο να φορεθεί!
πηγή:kidsfun.gr

Καπέλο σεφ
Υλικά κατασκευής
Χαρτι κρεπ άσπρο(γκοφρέ)
Συρραπτικό
Ψαλίδι
Μεζούρα

Για να δείτε τα στάδια κατασκευής πατήστε εδώ..

Καπέλο Κινέζου
Υλικά κατασκευής
Κίτρινο χαρτόνι κανσόν
Συρραπτικό
Μαύρο γκοφρέ χαρτί ή χοντρές κλωστές
Ψαλίδι 
Κόλλα

Στάδια κατασκευής
Φτιάξτε ένα στρόγγυλο πατρόν, σε κίτρινο, από το οποίο θα κόψετε μια ακτίνα του κύκλου, και μετά θα το συρράψετε, ανάλογα με το μέγεθος του κεφαλιού του παιδιού που θα το φορέσει. Προσθέστε, ένα ιδεόγραμμα, που βρίσκετε εύκολα στο ίντερνετ, καθώς επίσης και μαύρο γκοφρέ χαρτί ή χοντρές κλωστές που θα τις στριφογυρίσετε για να μοιάζουν με κοτσίδα! Και είναι έτοιμο να φορεθεί...

Μπείτε στο PINTEREST και δείτε περισσότερες ιδέες..Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβολές σελίδας