Τρίτη, 11 Νοεμβρίου 2014

Θέμα: Τα φρούτα του Φθινοπώρου

Ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα μπορεί να είναι με θέμα τα φρούτα του φθινοπώρου. Χωρίζουμε λοιπόν τα φρούτα και τα αναλύουμε κάθε μέρα.Προφορική Επικοινωνία: Συζήτηση-Μιλάμε για τα φρούτα του φθινοπώρου: μήλο, αχλάδι, σταφύλι, ρόδι. Ποια γνωρίζουν τα παιδιά; τα έχουν δοκιμάσει; ποιο τους αρέσει περισσότερο;
Γνωριμία με το μήλο. Ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα.
Μητρική Γλώσσα: Ανάγνωση παραμυθιού: Η Χιονάτη και οι επτά νάνοι
Μουσική Αγωγή: Στη μηλιά τη φορτωμένη
Αισθητηριακή Αγωγή: Μυρίζουμε, αγγίζουμε, τρώμε ένα μήλο.
Κινητική Αγωγή: Παιχνίδι: Μαζεύουμε μήλα από τη μηλιά
Εικαστική Αγωγή: Κατασκευή- Μπορούμε να φτιάξουμε καδράκι με το μήλο. Κολλάμε το μήλο από κυψελωτό χαρτί, το φύλλο του από αφρώδες και την κορνίζα του από οντουλέ χαρτί.Προφορική Επικοινωνία: Συζητάμε για το σταφύλι. Το χρώμα του-το σχήμα του-η γεύση του. Διάφορα είδη σταφυλιού-το εσωτερικό του-τα σποράκια.
Μητρική Γλώσσα: Ο γεωργός και τα παιδιά του, Συζήτηση αινίγματος: Στο δρόμο που περπάταγα, μια πέρδικα εμάδαγα, τα φτερά της έτρωγα το κορμί της πέταγα, τι είναι;
Προγραφική Άσκηση: ενώνουμε τελίτσες για να σχηματιστεί το σταφύλι
Λογοτεχνικός Τομέας (Αγωγή): Δραματοποίηση. Τα παιδιά δραματοποιούν την ιστορία που τους διαβάσαμε.
Κινητική Αγωγή: Μπορούμε να παίξουμε ένα παιχνίδι με σταφύλια πχ. Διαδρομή μέσα από εμπόδια κρατώντας ένα πιάτο με ρόγες σταφυλιού.Προφορική Αγωγή: Συζήτηση για το αχλάδι. Το χρώμα του-το σχήμα του-η γεύση του. Το εσωτερικό του χρώμα-λίγα σποράκια-η αχλαδιά, το δέντρο.
Μητρική Γλώσσα: Ανάγνωση σχετικού βιβλίου
Μουσική Αγωγή: Η αχλαδιά
Εικαστική Αγωγή: Ομαδική-το αχλάδι με δαχτυλομπογιέςΠροφορική Αγωγή: Συζήτηση για το ρόδι. Το σχήμα του-το χρώμα του-τη γεύση του-το εσωτερικό του-τα πολλά σποράκια. Το δέντρο-η ροδιά.
Ανάλυση: Χίλιοι μύριοι καλόγεροι σε ένα ράσο τυλιγμένοι, τι είναι;
Μητρική γλώσσα: Ανάγνωση σχετικού βιβλίου
Μουσική Αγωγή: Η ροδιά
Εικαστική Αγωγή: κολάζ-το ρόδι-κολλάμε μικρά γκοφρέ χαρτάκια
Μητρική Αγωγή:  Τα ρόδια σου βαρύνανε θα σπάσουν τα κλαδιά λιγάκι ακόμη κράτα τα μικρούλα μου ροδιά. Ν’ ανοίξουνε, να σπάσουνε σαν κόκκινη καρδιά να τα μαζέψω ανοίγοντας απλόχωρη ποδιά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβολές σελίδας