Σάββατο, 18 Οκτωβρίου 2014

Ομαδικά παιχνίδια μέρος 2ο

Μουσικές καρέκλες
Το γνωστό παιχνίδι που πάντα κερδίζει τα παιδιά. Οι κανόνες πολύ απλοί: ο αριθμός των καρεκλών είναι πάντα κατά μία καρέκλα μικρότερος από τον αριθμό των παιδιών. Η επιλογή της μουσικής είναι δική σας, μόνο προσέξτε να είναι κατάλληλη για την ηλικία των παιδιών. Όσο η μουσική παίζει τα παιδιά γυρίζουν γύρω από τις καρέκλες. Όταν η μουσική σταματά, τα παιδιά πρέπει να καθίσουν. Μην ξεχνάτε να κλείνετε την μουσική κατά τακτά χρονικά διαστήματα και να αφαιρείτε κάθε φορά μια καρέκλα.

Βουτιά στις καραμέλες 
Δύο πλαστικά πιάτα, μπόλικες καραμέλες ζελεδάκια ή μαρσμέλοους ή ακόμα και λουκούμια μίνι ή ποπ-κορν). Χωρίζουμε τα παιδιά σε 2 ομάδες και κάθε παιδί με τα χέρια πίσω στην πλάτη τρέχει στο πιάτο και τρώει σκύβοντας, μια καραμέλα. Ποια ομάδα θα τελειώσει πρώτη;

Κρυμμένος Θησαυρός 
Κρύψτε ένα αντικείμενο στο χώρο και τα παιδιά προσπαθούν να το βρουν χωρισμένα σε δύο ομάδες.
Μπορείτε να σκορπίσετε αληθινά, πλαστικά ή σοκολατένια νομίσματα στον κήπο και να αφήσετε τα παιδιά να τα βρουν. 

Διαγωνισμός με καγκουρό (αυλή) 
Χρησιμοποιούμε τις μεγάλες μπάλες με χερουλάκια. Χρειαζόμαστε δύο για να χωρίσουμε τα παιδιά σε δύο ομάδες και παίζουμε έναν αγώνα δρόμου.

Τράβα το σχοινί 
Χρειαζόμαστε ένα σχοινί με κόμπους για να τραβάμε και ένα σχοινί στο έδαφος σαν όριο. Όποια ομάδα πατήσει το σχοινί, χάνει.


Παπουτσοσαλάτα
Τα παιδιά χωρίζονται σε 2 ομάδες. Κάθε ομάδα βγάζει τα παπούτσια της και τα κάνει ένα βουνό. Με το 1-2-3 ξεκινάνε να τα ξαναφοράνε. Ποιας ομάδας οι παίχτες θα φορέσουν πρώτοι τα παπούτσια τους;


Σπάσε το μπαλόνι
Κάθε παίχτης έχει δεμένο με μια κορδέλα στον αστράγαλό του ένα μπαλόνι. Με το που ξεκινάει η μουσική πρέπει να προσπαθήσουν να σπάσουν με τα πόδια τους των άλλων τα μπαλόνια. Οι παίχτες που τους σπάει το μπαλόνι τους πρέπει να βγουν απ τον παιχνίδι. Ποιος παίχτης θα μείνει τελευταίος; Αυτός θα κερδίσει! 
 
Πιάσε την ουρά
Κάθε παίχτης έχει σφηνωμένο στο λάστιχο από το παντελόνι ή την φούστα που φοράει, στην πλάτη του, ένα σχοινί ή ένα πανί ή ένα μαντίλι. (κάτι που να μοιάζει με ουρά). Ξεκινάει η μουσική και προσπαθούν να κλέψουν ο ένας από τον άλλον την ουρά του. Ποιος παίχτης θα πιάσει τις περισσότερες ουρές στο τέλος του παιχνιδιού; Σε περίπτωση ισοπαλίας, μια ιδέα είναι να ξαναπαίξουν αυτοί που ισοφάρισαν. Γρήγορο παιχνίδι που  μπορούμε να επαναλάβουμε 1-2 φορές. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβολές σελίδας