Σάββατο, 18 Οκτωβρίου 2014

Ομαδικά παιχνίδια μέρος 1ο

Ψάχνετε ιδέες για ομαδικά παιχνίδια με τα μικρά σας στον παιδικό σταθμό;; Σας έχω εγώ μαζεμένα αρκετά.. Μελετήστε τα, διαλέξτε όποια αρέσουν σε εσάς και τα παιδιά και ξεκινήστε το παιχνίδι!!!

Αυγομαχίες
Χωρίζουμε τα παιδιά σε 2 ομάδες. Κάθε ομάδα έχει ένα κουταλάκι κι ένα μπαλάκι. Ο κάθε παίχτης κάνει μια διαδρομή με το μπαλάκι στο κουτάλι και το κουτάλι στο στόμα (ή στο χέρι) και ξαναγυρνάει για να συνεχίσει ο επόμενος της ομάδας του. Αν τους πέσει το παίρνει η άλλη ομάδα και συνεχίζει. Ποια ομάδα θα τελειώσει πρώτη; 

Βρες το ταίρι σου
Τυπώνουμε φιγούρες της Disney (επί 2 Α4 για την κάθε μία), και κάθε παίχτης έχει κολλημένη στην πλάτη του μια φιγούρα. Ενώ παίζει η μουσική πρέπει να ψάξουν να βρουν το ζευγάρι τους. Μόλις τελειώνει η μουσική βρίσκουμε τα ζευγάρια-νικητές.

Το καπέλωμα 
Ένα καπέλο χρειάζεται μόνο για το παιχνίδι! Τα παιδιά κάθονται σε κυκλικό τρενάκι (κοιτάνε την πλάτη του μπροστινού τους). Για όσο παίζει η μουσική κάθε παίχτης, φοράει στον μπροστινό του το καπέλο. Όταν σταματήσει η μουσική, ο παίχτης που φοράει το καπέλο βγαίνει. Όταν στο τέλος μείνουν δύο παίχτες κάθονται ώστε να κοιτάζουν ο ένας τον άλλον. Νικητής θα είναι ο ένας από αυτούς.

Τσουβαλοδρομίες
Οι γνωστές τσουβαλοδρομίες μόνο που εμείς μπορούμε να  χρησιμοποιήσουμε σακούλες σκουπιδιών.

Βρες το αντικείμενο
Εύκολο παιχνίδι για μικρές ηλικίες. Μέσα σε μία τσάντα βάζουμε διάφορα αντικείμενα. Ο κάθε παίχτης που κλείνει τα μάτια του πρέπει να βρει τι είναι το αντικείμενο που διάλεξε από την τσάντα ψηλαφώντας το.  

Το κρυμμένο δώρο
Αγοράζουμε ένα συμβολικό δωράκι και το τυλίγουμε πολλές φορές με χαρτιά περιτυλίγματος ή με εφημερίδες. (10-15 φορές). Βάζουμε τα παιδιά να κάτσουν σε κύκλο και ενώ η μουσική παίζει, το ένα δίνει στο άλλο το πακέτο. Όταν σταματήσει η μουσική τότε το παιδί που το κρατάει ξετυλίγει το εξωτερικό περιτύλιγμα. Αυτός που θα βγάλει το τελευταίο χαρτί θα κερδίσει το δώρο.

Αγαλματάκια
Όταν παίζει η μουσική χορεύουμε και μόλις σταματήσει, τα παιδιά πρέπει να κοκαλώσουν στη θέση τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβολές σελίδας